Фото: Офіс президента

Інтенсивні бої роблять допомогу ще важливішою: Столтенберг зробив заяву щодо підтримки України

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що допомога Україні від союзників по НАТО є дуже важливою на тлі інтенсивних боїв на фронті.

Про це він повідомив під час спільної заяви з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном у Брюсселі.

"Ми бачимо продовження російських атак, інтенсивні бої тривають вздовж лінії фронту, і це робить ще більш важливим те, щоб члени Альянсу продовжували підтримувати Україну", — наголосив Столтенберг.

Крім того, посадовець зазначив, що Канада та європейські союзники забезпечують майже 50% військової підтримки. Також він відзначив величезний внесок США у допомогу Україні.

"І я дякую Сполученим Штатам за ваше лідерство, за критично важливе військове обладнання, яке Сполучені Штати надають Україні. Але дозвольте мені підкреслити, що це насправді спільні зусилля Сполучених Штатів, Канади та європейських членів Альянсу. І європейські члени Альянсу і Канада надають майже 50% військової підтримки. Отже, це насправді те, що ми робимо разом як члени Альянсу по обидва боки Атлантики", — сказав він.

Нагадаємо, раніше Bloomberg повідомляв, що нова допомога Україні від Сполучених Штатів Америки може бути відкладена до середини грудня або навіть на довший термін.

До того ж голова комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер заявив, що Америці буде важко ухвалити до кінця року допомогу Україні та Ізраїлю через розбіжності у питанні прикордонної політики. Тернер прогнозує, що "Конгрес вимагатиме внесення змін до законів, щоб гарантувати, що кордон повернеться до попереднього стану".

Проте у Державному департаменті Сполучених Штатів Америки оптимістично налаштовані щодо пакета на додаткове фінансування оборонних потреб України. Крім того, спікер палати представників Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон заявив, що розглядає питання допомоги Україні як пріоритетне в роботі Конгресу. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.11.2023 16:41