Дмитро Кулеба та Єнс Столтенберг. Джерело: AP

"ЗСУ де-факто стають армією НАТО": Кулеба розповів про стратегічну мету України у війні

Засідання Ради Україна-НАТО вперше відбувається на рівні міністрів закордонних справ. Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба зазначив, що не існує альтернативи поверненню Україною контролю над усією її територією.

"У нас найпотужніша зараз армія в Європі. Ми підвищуємо нашу взаємосумісність з НАТО. Ми значною мірою де-факто стаємо армією НАТО з огляду щодо наших спроможностей та принципів керування", — сказав Кулеба.

Водночас генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг укотре наголосив на необхідності підтримувати Україну та заявив, що всі союзники вважають: Україна має стати членом Альянсу.

За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, стратегічною метою у війні стане вихід на кордони 1991 року, але українці не просять Захід воювати проти Росії.

Кулеба наголосив, що українці не збираються здаватися у боротьбі з російською агресією. Стратегічною метою залишається повне відновлення територіальної цілісності, тобто вихід на кордону 1991 року. На думку міністра, це важливо для безпеки всього євроатлантичного простору.

Очільник Міністерства закордонних справ наголосив, що Україна очікує та розраховує на схвалення Конгресом фінансування допомоги з боку США.

"Це найкращий шлях для запобігання необхідності надсилати західні війська в Україну. Ми ніколи не просили про таку участь і це наша принципова позиція", — заявив Кулеба.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав європейських партнерів збільшити темпи та кількість постачань озброєння для України. За його словами, від цього безпосередньо залежить не лише обороноздатність української армії, а й моральний дух кожного бійця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.11.2023 11:47