Фото: росЗМІ

У Нідерландах перекрили найбільше в Європі родовище газу: названо причину

У неділю, 1 жовтня, у нідерландському місті Гронінген перекрили найбільше в Європі газове родовище. Це сталось у зв'язку з регулярними землетрусами

Про це повідомляє RTV Noord з посиланням на оператора родовища компанію NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij).

За даними джерела, о шостій ранку в Нідерландах закінчився так званий газовий рік, який тривав з 1 жовтня 2022 року. З початку нового року видобування газу на родовищі заборонили через часті антропогенні землетруси, пов'язані з розробкою родовища.

Коли відкриють родовище

Родовище працювало протягом 60 років. Відкрити його зможуть лише наступного року, якщо будуть сильні морози. За останні дні роботи з родовища видобули два мільйони кубометрів газу, тоді як у 1970-х добовий показник становив 350 мільйонів кубометрів газу.

"Для нас це великий день. Звичайно, ми всі розуміємо, чому Гронінген має закритися, але це не скасовує того факту, що ми все ще прощаємося з родовищем. Це трохи боляче. Протягом 60 років ми забезпечували нашу країну енергією завдяки цьому родовищу. Воно зробило великий внесок у процвітання Нідерландів. Це те, чим досі пишаються багато нинішніх та колишніх працівників", — заявив менеджер NAM Мартін Клеверлаан.

Варто відзначити, що наразі йдеться лише про консервацію Гронінгена, яку можуть перервати у разі ускладнення енергетичної кризи або за умови сильних морозів. Остаточне закриття заплановане на 1 жовтня 2024 року.

Нагадаємо, 30 вересня на Прикарпатті неподалік Івано-Франківська стався вибух на нафтопроводі. Є постраждалі, серед них діти. За даними рятувальників, стався порив нафтопроводу діаметром 150 міліметрів з розлиттям вздовж потічка на площі 100 метрів квадратних та горінням. Вогонь перекинувся на приватний будинок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.10.2023 14:55