Фото: slovoidilo.ua

У Німеччині проходить найбільший за 30 років страйк працівників транспорту

У понеділок, 27 березня, у Німеччині розпочався масштабний страйк працівників транспорту, який називають найбільшим за останні 30 років.

Про це повідомляє DW.

Співробітники аеропортів, портів, залізниць, метро та автобусних перевізників вийшли на 24-годинний страйк. Профспілки вимагають підвищення заробітної плати, щоб допомогти своїм членам упоратися зі зростанням вартості життя по всій країні.

Страйк відбувається за ініціативи профспілки залізничного транспорту EVG та профспілки Verdi. Він триватиме добу і торкнеться роботи багатьох видів транспорту по всій країні.

Зокрема, на сьогодні скасовані практично всі рейси в аеропортах Гамбурга, Ганновера, Дортмунда, Дрездена, Дюссельдорфа, Лейпцига, Мюнхена, Нюрнберга, Франкфурта-на-Майні, Штутгарта, а також аеропорту Кельн-Бонн. 

Аеропорт Берліна при цьому продовжує роботу, але у аеропорти інших міст Німеччини, де відбуваються страйки, літаки не вилітають.

Залізничний концерн Deutsche Bahn також повідомив про зупинку руху потягів далекого прямування в усій країні. При цьому в компанії очікують, що проблеми з рухом потягів продовжаться і вранці 28 березня. 

У семи регіонах Німеччини скасували рух частини громадського транспорту. Йдеться про Баден-Вюртемберг, Баварію, Гессен, Нижню Саксонію, Рейнланд-Пфальц, Саксонію і Північний Рейн — Вестфалію. У регіонах діє розклад руху автобусів на випадок страйку.

Нагадаємо, 26 березня в Ізраїлі спалахнули масові акції протесту через відставку міністра оборони Йоава Галланта. Натовпи зібралися біля будинку Нетаньягу, прорвавши кордон безпеки. Демонстранти заблокували центральну вулицю міста приблизно на п'ять годин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.03.2023 09:36