На фото: Крістіан Лінднер. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У Німеччині пропонують увести окремий статус для біженців з України

Міністерство фінансів Німеччини пропонує запровадити новий правовий статус для українських біженців, які проживають в країні. Метою таких нововведень є зменшення соціальних виплат та прискорення працевлаштування українців. 

Про це заявив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер, пише Deutsche Welle. За його словами, Берлін має розглянути окремий правовий статус для біженців з України.

Посадовець пропонує замість стандартних соціальних виплат по безробіттю, які наразі отримують українці на рівних з німцями та іншими резидентами країни, запровадити комбінацію з "виплат для шукачів притулку" та "грошей для громадян". 

"Згідно з пропозицією Лінднера, українці й надалі не повинні будуть проходити процедуру надання притулку, але й будуть автоматично отримувати "гроші для громадян", які орієнтовані на соціально-економічний прожитковий мінімум та водночас участь у суспільному житті навіть без працевлаштування", — зазначає видання.

Зауважимо, що "виплати для шукачів" притулку є нижчими за "гроші для громадян", крім того, вони передбачають гірший соціальний захист, зокрема доступ до медичних послуг.

За даними Deutsche Welle, торік частка українців працездатного віку, які мають роботу в Німеччині, становила 23%. Наразі цей показник зріс до 29%  завдяки покращенню консультаційних послуг.

Нагадаємо, раніше з’явилася інформація, що українські біженці, які тимчасово проживають у Чехії, з 1 серпня отримують більші виплати. Розмір допомоги змінили у зв’язку з частковим скасуванням безплатного житла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.10.2024 17:39