Фото: ілюстративне. Джерело: realgazeta.com.ua

У Польщі різко зменшилася кількість прихильників прийняття українських біженців, — опитування

Прихильниками ідеї прийняття українських біженців залишається 53% поляків. Це найнижчий показник із лютого 2022 року — тоді 94% респондентів заявляли, що підтримують біженців з України в Польщі.

Про це свідчить опитування польського інституту громадської думки CBOS. Організатори плебісциту зазначили, що цей показник залишався вище 80% протягом 2022 року. За даними CBOS, швидке зниження підтримки може бути пов'язане із "зерновою кризою".

Відкрита опозиція щодо прийняття українських біженців зараз складає 40% — проти 3% у березні 2022 року. Чоловіки прихильніші — 60% позитивно ставляться до українських біженців — проти 47% жінок.

Респондентів також запитали, чи повинна польська влада відправити чоловіків призовного віку назад в Україну. Дві третини респондентів (67%) підтримали цю ідею, тоді як 22% висловилися проти.

Крім того, майже кожен другий поляк (51%) стурбований тим, що Росія може застосувати ядерну зброю проти України, тоді як на початку повномасштабної війни в Україні цей показник складав 77%.

Водночас 46% опитаних хочуть, щоб Україна продовжувала бойові дії, тоді як 39% підтримують мир навіть ціною територіальних чи політичних поступок України.

Нагадаємо, що в Польщі з 1 липня скасували допомогу для біженців з України "40+". Відтепер приватні власники не отримуватимуть кошти за розміщення біженців, які мають статус тимчасового захисту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.10.2024 11:33