Фото: ілюстративне. Джерело: realgazeta.com.ua

В одній з країн Євросоюзу змінили розмір виплат для українських біженців

Українські біженці, які тимчасово проживають у Чехії, з 1 серпня отримуватимуть більші виплати. Розмір допомоги змінили у зв’язку зі скасуванням безплатного житла.

Про це повідомляє Radio Prague International.

Відповідно до схвалених чеським урядом змін, так звані зараховувані суми витрат на житло, що є частиною гуманітарної допомоги біженцям, зростуть до 229 євро (6000 крон) на місяць для вразливих категорій і до 152 євро (4000 крон) — для інших громадян.

При цьому вже не матиме значення, чи внесене житло, де живуть біженці, до спеціального реєстру, чи ні. В одному домогосподарстві буде враховуватися до п’яти осіб.

Зазначимо, що у червні канцлер Німеччини Олаф Шольц заявляв, що Європейський Союз повинен виділяти таким країнам, як Німеччина, які приймають багато українських біженців, більше коштів. Шольц та його колеги, Дональд Туск та Петр Фіала написали спільного листа до голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, у якому детально виклали цю вимогу, адже Чехія, Польща та Німеччина прийняли найбільшу кількість українських біженців.

"Саме тому, разом з моїми колегами, я вважаю, що настав час прийняти рішення, щоб Європа надала нам та цим країнам спеціальну фінансову підтримку для забезпечення соціальної допомоги біженцям, професійного навчання, мовних курсів і всіх інших речей, які відіграють певну роль", — додав Шольц.

Нагадаємо, з 1 липня у Польщі скасували допомогу для біженців з України "40+". Відтепер приватні власники не отримуватимуть кошти за розміщення біженців, які мають статус тимчасового захисту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.08.2024 13:03