Фото: ілюстративе. Джерело: realgazeta.com.ua

У ЄС ухвалили важливе рішення щодо українських біженців

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення щодо продовження дії тимчасового захисту для біженців з України до 4 березня 2026 року. 

Як повідомляє прес-служба Ради ЄС, механізм тимчасового захисту було запущено ще 4 березня 2022 року. Відомо, що він повинен був діяти до 4 березня 2025 року, але його роботу було продовжено ще на один рік.

"Кожного дня Росія тероризує український народ своєю бомбардувальною війною. Ці обставини не є безпечними. Ті, хто втік від російської агресії, можуть і надалі розраховувати на нашу солідарність", — йдеться у повідомленні.

Раніше, а саме у березні, на сайті Eurostat повідомлялося, що найбільше біженців з України отримали статус тимчасового захисту у Німеччині, Польщі та Чехії. У Німеччині перебуває 1 мільйон 270 тисяч 150 українців зі статусом тимчасового захисту, у Польщі — 951 тисяча 560 осіб, а в Чехії — 381 тисяча 190 українців. 

Загалом станом на 31 січня 2024 року у країнах Європейського Союзу перебуває 4,3 мільйона українців, які вимушені були покинути територію України через повномасштабну війну й отримали у ЄС статус тимчасового захисту.

Нагадаємо, 23 червня очільник баварської опозиційної партії Християнсько-соціального союзу (ХСС) у Бундестазі Александер Добріндт закликав висилати безробітних українських біженців із Німеччини. Опозиційний політик також розкритикував те, що коштом грошей платників податків надто багато людей у Німеччині отримують соціальну допомогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.06.2024 14:10