Фото ілюстративне. Джерело: enovosty

У Німеччині вимагають депортувати українських біженців за однієї умови

Очільник баварської опозиційної партії Християнсько-соціального союзу (ХСС) у Бундестазі Александер Добріндт закликав висилати безробітних українських біженців із Німеччини.

Про це він сказав в інтерв'ю Bild. Добріндт вважає, що потрібно вислати українських біженців з Німеччини, якщо вони не знайдуть роботу.

"Більш ніж через два роки після початку війни тепер варто застосовувати принцип: працевлаштовуйтеся в Німеччині або повертайтеся в безпечні райони західної частини України", — зазначив він.

Опозиційний політик також розкритикував те, що коштом грошей платників податків надто багато людей у Німеччині отримують соціальну допомогу.

"Нам потрібні сильніші зобов'язання щодо співпраці для шукачів притулку, коли йдеться про працевлаштування. Має бути пропозиція у вигляді роботи, і це має бути частиною послуги з інтеграції", — наголосив Добріндт.

Вимогу опозиціонера піддали різкій критиці представники урядової коаліції. Заступник лідера парламентської фракції соціал-демократів канцлера Олафа Шольца Дірк Візе заявив журналістам, що ХСС має соромитися таких вимог і "раз і назавжди прибрати зі своєї назви букву "Х", що означає "християнський".

"Путін продовжує бомбити цілі у всій Україні. Тепер Добріндт також хоче відправити туди жінок і дітей, які, можливо, вже втратили своїх батьків на фронті", — заявив він.

Водночас лідер партії "Зелених", яка також входить до урядової коаліції, Омід Нуріпур також розкритикував пропозицію Добріндта.

"Інсинуації, що українці приїжджають до нас через соціальну допомогу, не визнають жаху путінської війни", — заявив він.

Раніше повідомлялося, що в межах програми прискореної інтеграції українців у ринок праці Німеччини Jobturbo вдалось залучити близько 33 тисяч людей — ушестеро менше, ніж очікував німецький уряд.

Нагадаємо, на початку травня стало відомо, що Федеральна земля Гессен у Німеччині готова підтримати обороноздатність України. Тому може допомогти їй повертати чоловіків, які втекли за кордон. Таку заяву зробив міністр внутрішніх справ федеральної землі Гессен Роман Позек.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.06.2024 15:39