Фото ілюстративне. Джерело: armyinform

У Німеччині закликали країни ЄС до збільшення військової допомоги Україні

Очільник комітету закордонних справ Бундестагу та член Соціал-демократичної партії Німеччини Міхаель Рот закликав до нарощування європейської військової допомоги Україні.

Як повідомляє видання ntv, посилаючись на слова Рота, збільшення оборонної підтримки необхідне для того, щоб забезпечити кращу переговорну позицію для Києва.

За його словами, значно більший внесок у сфері військової допомоги повинні зробити великі європейські країни. Він наголосив, що це потрібно, щоб Україна залишалася вільною і демократичною країною. 

"Зараз настав час нарешті мобілізувати всі сили, щоб поставити Україну в найкращу позицію для можливих переговорів", — додав Рот.

Він зауважив, що для того, щоб повномасштабна російсько-українська війна закінчилася швидше, потрібно дати Україні те, чого вона потребує. Посадовець зазначив, що оборона і дипломатія — це дві сторони однієї медалі.

"Росія буде готова до переговорів лише тоді, коли Путін буде переконаний, що перемога над Україною неможлива", — наголосив він.

Нагадаємо, раніше Бундестаг погодив фінансування військової підтримки України на приблизно 400 мільйонів євро. Також в німецькому уряді додали, що Берлін надасть додаткові 170 мільйонів євро в короткостроковій перспективі для відновлення української енергетичної інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.09.2024 03:26