Борис Пісторіус. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Німеччина готова стати головною опорою стримування російської агресії у Європі, — Пісторіус

Збройні сили Німеччини готові стати основною опорою для стримування агресії Москви у Європі. Зокрема, демократія та незалежність є головними ворогами російського диктатора Володимира Путіна.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, пише Deutsche Welle. Посадовець наголосив, що для Росії вторгнення в Україну є тільки початком.

За словами міністра, Москва за допомогою гібридних методів намагається підірвати єдність Європейського Союзу і Північноатлантичного альянсу. 

"У 2014-му році, після вторгнення Росії у Крим, інші країни замість того, щоб відреагувати на цей дзвінок, натиснули кнопку "відкласти сигнал тривоги", — зазначив Пісторіус.

Очільник міноборони Німеччини додав, що його країна планує розгорнути у Литві повноцінну бригаду до 2027 року. Зокрема солдатів почнуть направляти туди вже цього року. Міністр запевнив, що Німеччина усвідомлює свою відповідальність як центрального логістичного вузла в Європі. Берлін гарантує, що війська НАТО можуть швидко переміщатися з Атлантики на східний фланг Альянсу у разі потреби.

"Понад 35 000 німецьких військовослужбовців, 200 літаків, два фрегати й додаткові сили можуть бути приведені в оперативну готовність до 2025 року", — зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомляв, що Росія зробила ставку на військову економіку та, ймовірно, що через кілька років зможе атакувати країну-члена Північноатлантичного альянсу. За його словами, Берлін має виходити з того, що російська армія до 2026 року виросте більш ніж на 30%, до 1,5 мільйона солдатів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.09.2024 13:16