У низці регіонів 25 квітня очікується суттєве потепління: де прогнозують +20°С

У вівторок, 25 квітня, в Україні переважатиме тепла погода. У центральних регіонах прогнозують мінливу хмарність, а Заході та Сході — дощитиме.

Про це йдеться у прогнозі погоди фахівців Укргідрометцентру.

На Півночі країни буде мінлива хмарність. Дощитиме на Волині, Рівненщині, невеликий пройде на Житомирщині. На Півдні хоч і без опадів, проте очікується мінлива хмарність. Вдень у північних та південних регіонах очікується до +19°С, а вночі — до +8°С — вночі. Щоправда, у Криму прогнозують до +20°С.

У західні області завітає теплий весняний дощ. Вдень там очікується +11...+13°С. Тільки у Хмельницькій області прогнозують рекордні +14...+16°С. Вночі температура опуститься до +6...+10°С.

У східних областях також дощитиме, можливо, будуть грози. Температура там підніметься до +19°С вдень та до +10°С — вночі.

У Центрі України опадів не прогнозують. Вночі буде +4...+9°С градусів тепла, вдень — +15...+20°С. У самому Києві вночі – 6...+8°С, вдень – +17...+19°С.

Карта Укргідрометцентру

Карта Укргідрометцентру

Нагадаємо, у ніч на 24 квітня жителі практично всієї території України, а особливо її північних регіонів, могли бачити на небі полярне сяйво різної інтенсивності. Як пояснили науковці, полярне сяйво — це збурення в магнітосфері Землі, які проявляються у вигляді світіння внаслідок зіткнення заряджених частинок сонячного вітру з частинками у верхніх шарах атмосфери нашої планети. Це явище більш характерне для північних регіонів планети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.04.2023 05:39