Фото: ДТЕК

У одній з областей без світла залишилася майже сотня населених пунктів

У вівторок, 2 липня, у Хмельницькій області через негоду знеструмлено 99 населених пунктів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання.

Про це повідомив очільник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

За його словами, без електроенергії залишилися 14348 споживачів: юридичних — 532, побутових — 13816. Загалом без світла 99 населених пунктів, з них — 70 частково.

Варто зазначити, що окрім аварійних відключень, наразі у Хмельницькій області діє графік погодинних відключень електроенергії. Упродовж усієї доби електропостачання вимикатимуть одночасно у споживачів трьох черг.

Раніше, а саме 27 червня, очільник правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомляв, що ситуація з енергетикою в Україні в зимовий період буде досить непростою. Енергетики розглядають кілька сценаріїв її проходження.

"Песимістичний сценарій передбачає продовження масованих обстрілів, унаслідок чого вийдуть із ладу певні об'єкти енергетики. У такому випадку взимку буде дещо менше доступної генерації, ніж передбачено нашим базовим планом", — пояснив він.

Натомість оптимістичний сценарій, за його словами, передбачає, що "вдалих обстрілів ворога не буде або їх буде небагато, і вдасться відновити більше об'єктів енергетики, ніж очікується за базовим планом". У такому випадку відключення будуть трохи менші.

Нагадаємо, генеральний директор Yasno Сергій Коваленко заявив, що у найближчі шість-вісім тижнів ситуація з дефіцитом електроенергії буде складною. Це пов'язано зі зростанням споживання та недостатньою внутрішньою генерацією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.07.2024 11:39