У ООН стурбовані незаконними затриманнями цивільних активістів і журналістів в Конго

03 СЕРПНЯ 2017 11:30

Глава Місії ООН в Демократичній Республіці Конго Маман СИДИКУ стурбований хвилею незаконних затримань, що прокотилися по всій країні. Вони пішли за мирною мобілізацією громадянського суспільства на акції протесту проти затримок з публікацією розкладу виборів. Цивільні активісти вимагали проведення виборів до кінця поточного року. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.ORG

За даними на кінець липня, в Конго було заарештовано більше 120 чоловік. Серед затриманих були працівники ЗМІ, у тому числі міжнародних видань. Їх відпустили після втручання Місії ООН. 

У ООН також повідомляють про розгін  мирних демонстрацій із застосуванням зброї, внаслідок чого три людини постраждали.

«Я стурбований обмеженнями права на мирні збори і арештами тих, хто намагається висловити свої політичні погляди, а також затриманнями журналістів і конфіскації у них матеріалів, - говориться в заяві СИДИКУ. - Я закликаю місцеву і національну владу дотримуватися фундаментальних прав і свобод, закріплених в конголезькій Конституції». 

СИДИКУ також призвав усі зацікавлені сторони, незалежно від партійної приналежності, утримуватися від будь-яких заяв або дій, які можуть привести до ескалації напруженості і подальшої поляризації в суспільстві.

 

Світ, 03.08.2017 11:30