На фото: Альберт Хорев. Джерело: посольство РФ у Пакистані

У Пакистані вибухнуло авто, яке супроводжувало посла Росії

У неділю, 22 вересня, у Пакистані на міні підірвався автомобіль, який супроводжував дипломатів. Серед них був посол Росії Альберт Хорев.

Як повідомляє прес-служба посольства Росії у Пакистані, поранення отримали кілька поліцейських. 

Дипломати внаслідок вибуху не постраждали. Зазначається, що 22 вересня посол Хорев разом з кількома іншими дипломатами взяв участь у туристичному саміті Swat, організованому Ісламабадською торгово-промисловою палатою.

"Дорогою до готелю з міста Мінгора в Хайбер-Пахтункві автомобіль супроводу потрапив на міну. Кілька поліцейських отримали поранення, дипломати не постраждали", — йдеться у повідомленні.

Раніше, а саме у серпні, видання Bloomberg повідомляло, що російські хакери намагалися атакувати колишнього посла Сполучених Штатів Америки в Україні Стівена Пайфера. Вони хотіли зламати його електронну пошту. З’ясувалося, що ці зловмисники пов'язані з Кремлем.

Зокрема, хакери видавали себе за іншого колишнього дипломата, намагаючись обдурити Стівена Пайфера, який працював послом США в Україні з 1998 по 2000 рік. Зловмисники хотіли змусити його ввести свої дані на підробленому веб-сайті. Водночас медійникам невідомо, чи вдалося їм проникнути в електронну скриньку Пайфера.

Нагадаємо, у травні міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомляв, що Варшава запровадить обмеження на пересування працівників російського посольства на території країни. Це стосуватимуться й посольства, й консульського персоналу РФ на польській території.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.09.2024 13:14