Верховна Рада України. Фото з відкритих джерел

У парламенті — антирекорд за кількістю нардепів: Рада достроково припинила повноваження трьох обранців

У п’ятницю, 8 грудня, народні депутати проголосували за дострокове припинення повноважень своїх колег Максима Єфімова, Дмитра Шпенова та Віталія Данілова. Тепер у Верховній Раді залишився 401 нардеп.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

"Мінус три мандати депутатів", — зазначив він.

Ярослав Железняк уточнив, що дострокове припинили повноваження народного депутата України Максима Єфімова (фракція "Відновлення"). Він був мажоритарником, тобто його місце буде вільне до завершення війни.

Також відбулося дострокове припинення повноважень народного депутата України Дмитра Шпенова (позафракційний), який теж мажоритарник, відповідно, його місце ніхто не займе.

А ще достроково припинили повноваження народного депутата України Віталія Данілова (фракція "Батьківщина"). Замість нього зайде в парламент наступний за списком цієї політичної сили.

Максим Єфімов, Дмитро Шпенов, Віталій Данілов. Колаж зі соцмереж

Максим Єфімов, Дмитро Шпенов, Віталій Данілов. Колаж зі соцмереж

"За" — Єфімова (283), Данілова (291), Шпенова (289)», — опублікував Ярослав Железняк кількість тих, хто голосував за дострокові припинення повноваження кожного з народних депутатів.

Він також наголосив, що у Верховній Раді залишився 401 депутат. Це є антирекордом за всю історію українського парламентаризму.

Нагадаємо, 1 грудня стало відомо, що народний депутат від групи "Довіра" Максим Єфімов складає повноваження у Верховній Раді. Політик висловив бажання більше займатися "питаннями Донбасу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.12.2023 14:36