Фото: Новини Грузія

У парламенті Грузії депутати влаштували масову бійку (відео)

На засіданні правового комітету парламенту Грузії сталася сутичка між депутатами правлячої та опозиційної партій. Причиною конфлікту стало обговорення двох варіантів закону про "іноагентів".

Про це повідомляє видання "Новини Грузія".

Зазначимо, обидва проєкти ініціював рух "Сила народу": перший називається "Про прозорість іноземного впливу", другий — "Про реєстрацію іноземних агентів". Перший стосується тільки неурядових організацій та ЗМІ, які отримують закордонне фінансування, а другий — як фізичних, так і юридичних осіб, за низкою винятків. 

Під час слухання розпочалася сутичка між головою Єдиного Національного руху Леваном Хабеїшвілі та головою комітету, депутатом від правлячої партії "Грузинська мрія" Анрі Оханашвілі.

Деякі опозиційні депутати були вилучені із зали, деякі вийшли самостійно на знак протесту. Вони вивісили з вікон парламенту прапори Грузії та Євросоюзу, висловлюючи солідарність із акцією протесту, що тривала на вулиці.

Там протестувальники скандували: "Ні — російському закону в Грузії". 

Нагадаємо, що віднедавна громадяни України можуть перебувати на території Грузії протягом двох років без отримання візи. Раніше цей термін становив один рік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

 

Події, 06.03.2023 15:20