Фото: "Слово і діло"

У Пентагоні розповіли, скільки коштів залишилося на допомогу Україні

У міністерства оборони Сполучених Штатів Америки залишилося менш як шість мільярдів доларів на військову допомогу Україні.

Про це повідомив речник Пентагону Пет Райдер, передає Радіо Свобода.

Він зазначив, що без виділення Конгресом додаткових коштів відомство не зможе гарантувати, що Україна отримуватиме військову підтримку на теперішньому рівні.

"На цей час у нас є приблизно 4,8 мільярда доларів за програмою Presidential Drawdown Authority та ще 1,1 мільярда доларів для поповнення американських запасів", — наголосив Райдер.

За його словами, рішення Пентагону про те, як розпоряджатися грошима, які залишилися, залежатимуть від невідкладних потреб України, наявності озброєнь і здатності США поповнювати свої фінансові ресурси.

Варто додати, що Білий дім закликав Конгрес США негайно схвалити додаткове фінансування для України, оскільки кошти для надання військової допомоги можуть закінчитися до кінця грудня.

Нагадаємо, сенатори Демократичної партії представили новий оборонний пакет на суму близько 111 мільярда доларів, який передбачає допомогу Україні та Ізраїлю, а також фінансування заходів, спрямованих на захист південного кордону Сполучених Штатів Америки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.12.2023 16:36