Фото: Рixabay

Британія оголосила новий пакет гуманітарної допомоги для України

Велика Британія виділяє для України новий зимовий пакет гуманітарної допомоги на загальну суму майже 37 мільйонів фунтів стерлінгів. Він буде спрямований на задоволення потреб найвразливіших категорій українського населення.

Про це повідомив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон, якого цитує прес-служба уряду країни.

Вказується, що Кемерон напередодні першого візиту до Сполучених Штатів Америки на посаді міністра оголосив про новий зимовий пакет гуманітарної допомоги Україні у розмірі 29 мільйонів фунтів стерлінгів, а також про виділення ще 7,75 мільйона фунтів стерлінгів на гуманітарну діяльність, спрямовану на задоволення потреб найбільш вразливих категорій населення України.

"Виділене фінансування є частиною загального обсягу гуманітарної допомоги Великої Британії Україні та регіону в розмірі 127 мільйонів фунтів стерлінгів на 2023-2024 роки, про що було оголошено на Конференції з питань відновлення України у червні", — йдеться в повідомленні.

Підтримка України Великою Британією

У британському уряді наголошують, що загальна військова, гуманітарна та економічна підтримка України з боку Великої Британії на сьогодні становить 9,3 мільярда фунтів стерлінгів.

В середині листопада Британія передала Збройним силам України різний одяг і спорядження першої необхідності напередодні зими. Туди увійшли, зокрема, 82 тисячі касок, 25 тисяч комплектів зимового одягу, 10 тисяч комплектів бронежилетів, 70 тисяч сухпайків.

Також Велика Британія вже завершила підготовку українських військовослужбовців. У навчаннях з літа 2023 року брали участь 30 тисяч солдатів. Загалом інструктори вже натренували 52 тисячі військових ЗСУ з 2014 року.

4 грудня стало відомо, що Велика Британія передала Україні ракети Martlet. Вони допоможуть Силам оборони ефективніше боротися з атаками ворожих безпілотників.

Нагадаємо, влітку 2023-го Міністерство оборони Великої Британії повідомило про укладання трьох контрактів на суму понад 90 мільйонів фунтів стерлінгів (115 мільйонів доларів) щодо постачання Україні систем протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.12.2023 07:35