Фото: novynarnia.com

Британія уклала три контракти на постачання засобів ППО для України

У четвер, 17 серпня, Міністерство оборони Великої Британії повідомило про укладання трьох контрактів на суму понад 90 мільйонів фунтів стерлінгів (115 мільйонів доларів) щодо постачання Україні протиповітряної оборони.

Про це пише Sky News.

Зазначається, що найбільший контракт на 56 мільйонів фунтів Міноборони країни уклало з норвезькою оборонною компанією Kongsberg. Він передбачає надання систем протидії безпілотникам, які Україна зможе використовувати для виявлення, відстеження, знищення і порушення роботи російських "шахедів". До того ж цього тижня відбудеться постачання системи CORTEX Typhon.

"Дві інші угоди також стосуються протиповітряної оборони, але Міністерство оборони Британії не надало більш конкретних деталей про них", — йдеться у виданні.

Відомо, що договори були укладені в межах Міжнародного фонду для України (IFU), який наразі зібрав понад 770 мільйонів фунтів стерлінгів для надання летальної та нелетальної військової підтримки Україні.

Додамо, Міжнародний фонд для України створила Велика Британія в партнерстві з Норвегією, Нідерландами, Данією, Швецією, Ісландією та Литвою. У червні стало відомо, що фонд поповниться ще на 92 мільйони фунтів стерлінгів для придбання Україні засобів протиповітряної оборони.

Нагадаємо, у НАТО зробили невтішні прогнози щодо передачі Україні американських винищувачів F-16. Попри те, що найближчим часом розпочнуться навчання українських пілотів, для передачі літаків потрібне окреме рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 17.08.2023 18:31