Фото: сайт президента

ЗМІ дізналися, коли Конгрес США планує схвалити додаткову допомогу Україні

У Сполучених Штатах Америки сподіваються до Різдва зібрати голоси для додаткової військової допомоги для України та Ізраїлю. У Конгресі поки нема одностайного рішення.

Про це пише NBC News.

Лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер чітко дав зрозуміти, що американські законодавці розпочнуть роботу над проєктами допомоги Україні та Ізраїлю, а також імміграційним пакетом, який має забезпечити ресурси для безпеки кордонів. Ухвалення додаткової допомоги буде пріоритетом у період між Днем подяки (23 листопада) та Різдвом (25 грудня).

"Голова Комітету у закордонних справах Палати представників Майкл Маккол, який є рішучим прихильником фінансування України та Ізраїлю, регулярно контактує зі спікером Палати Майклом Джонсоном щодо додаткової допомоги. Маккол нещодавно повернувся з поїздки до Ізраїлю і заявив, що ізраїльські лідери наполягають на якнайшвидшому наданні допомоги з боку США", — йдеться у матеріалі.

Джерела NBC News у Сенаті повідомили, що період між Днем подяки і Різдвом має вирішальне значення, і що як серед республіканців, так і серед демократів існує занепокоєння, що якщо графік зміститься до Нового року, то шанси ухвалити всі чотири пункти плану — допомогу Ізраїлю, Україні та Індо-Тихоокеанському регіону, а також безпеку кордонів — різко зменшаться.

Нагадаємо, 16 листопада президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав законопроект про фінансування роботи уряду країни, який не передбачає надання додаткової допомоги Україні та Ізраїлю. У такий спосіб країні знову вдалося уникнути "шатдауну" (часткове призупинення роботи уряду).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.11.2023 20:49