Ллойд Остін. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У Пентагоні зробили важливу заяву щодо можливої відправки солдатів КНДР на війну проти України

Пентагон поки не може підтвердити інформацію про відряджання Північною Кореєю військових до Росії, яких можуть залучити до війни в Україні.

Про це заявив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін, передає Reuters.

За словами очільника Пентагона, хоч США поки і не можуть підтвердити відправку солдатів КНДР на війну проти України, але ця інформація викликає занепокоєння. 

Водночас у виданні зауважили, що, згідно з інформацією Розвідувального агентства Південної Кореї, КНДР відправила 1500 військовослужбовців спецназу на Далекий Схід Росії для навчання та акліматизації на місцевих військових базах і, ймовірно, їх буде розгорнуто для участі у війні в Україні.

Що відомо про можливу відправку солдатів КНДР на війну проти України

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявляв, що близько 11 тисяч солдатів із Північної Кореї підготують до 1 листопада. Перші 2 600 військових КНДР відправлять до Курської області Російської Федерації.

Також очільник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України Андрій Коваленко зазначав, що Росія може відправити північнокорейських військових до Курської області. Зокрема, не виключено, що їх можуть направити на тимчасово окуповані території України.

Водночас, за даними "Суспільного", війська країни-агресорки формують так званий "особливий бурятський батальйон". Він укомплектований громадянами із Північної Кореї. Ймовірно, батальйон можуть залучити до виконання бойових завдань поблизу Суджі та Курська.

Крім того, The Telegraph заявив, що Спеціальний підрозділ Сил спеціальних операцій Корейської Народної Демократичної Республіки вважають одним із найтаємніших у світі. Північна Корея відправила його в Росію.

Нагадаємо, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявляв: щоб уникнути великої війни у світі — потрібна сила та відповідні кроки країн Заходу. Адже новостворений проросійський воєнний альянс намагається відчути реакцію світу на свої провокації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.10.2024 12:38