Фото: соцмережі

У платіжках за газ можуть бути зайві кубометри: "Нафтогаз" назвав причину

Якщо українці невчасно передали показники лічильника, або ж взагалі цього не зробили, то у платіжках за газ можуть з'явитися зайві кубометри.

Про це повідомляє НАК "Нафтогаз України".

У компанії розповіли, що до них звернулася жінка через нарахування зайвих кубів за серпень 2023 року. 

"Перше, що ми зробили — перевірили зафіксовані клієнткою обсяги спожитого газу. Виявилось, що з травня по серпень вона не передавала показання лічильника, адже тимчасово переїхала з родиною із Києва на Захід країни", — пояснюють у прес-службі.

Як здійснюються нарахування у таких випадках?

Якщо показники лічильника подані невчасно, то зарахування здійснюється розрахунковим способом. Тобто обсяги спожитого газу визначаються на основі місячного об’єму споживання за аналогічний період минулого року. Отже, цифри відрізняються від фактичних.

Що можна зробити?

Щоб нараховані обсяги газу збігались з реальним споживанням, необхідно передавати показання лічильників вчасно — з 28 по 5 число щомісяця.

"Якщо ви тимчасово не проживаєте у помешканні та не користувалися газом, передавайте щомісяця фактичні незмінні показання", — додали у компанії.

Як передати показники лічильника?

У "Нафтогазі" повідомляли, що українці можуть передавати показники лічильника за спожитий газ кількома способами, а саме:

  • на сайті "Нафтогазу";
  • через чат-боти Viber, Telegram, Messenger;
  • в особистому кабінеті "Нафтогазу";
  • відправити повідомлення з показами на короткий номер 4647;
  • зателефонувати в контакт-центр: 066-300-2-888; 098-300-2-888; 093-300-2-888.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вперше в історії наша держава пройде майбутній опалювальний сезон користуючись газом лише власного видобутку. Україна активно збільшує обсяги накопичення блакитного палива.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.10.2023 03:01