Фото: Поліція Харківщини

У поліції розповіли про евакуацію з Харківщини: "Люди телефонують та просять їх вивезти"

Станом на четвер, 16 травня, до поліції Харківської області надійшло 35 заявок від громадян з проханням про евакуацію з зони бойових дій. 

Про це повідомляє начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції у Харківській області Сергій Болвінов, пише "Радіо Свобода".

За його словами, за вчорашній день було евакуйовано з Вовчанського напрямку понад дві сотні людей, а з Липецького — понад 180. В основному йдеться про літніх людей, які не можуть самостійно евакуюватись. Загалом в зоні бойових дій залишилось мало людей. 

"На сьогодні на ранок була інформація і заявки про евакуацію 35 людей. Це саме до поліції. Однак ця цифра може збільшуватись. Простіше кажучи, люди телефонують на 102, телефонують до волонтерів і прохають їх вивести", – сказав Болвінов.

Правоохоронець закликав мешканців Вовчанська самостійно виходити з районів, де тривають бої. Він додав, що Вовчанськ перебуває під постійними обстрілами керованих авіабомб, артилерії та мінометного вогню.

"Ситуація важка. Поліція звертається до всіх людей, які опинилися фактично у заручниках у росіян, щоб вони самостійно, наскільки це можливо, змогли евакуюватися, змогли дійти до поліції. Там є один із мостів, де є укриття. І там, на цьому мосту поліцейські підхоплюють і евакуйовують людей, рятуючи їм життя", — каже Болвінов.

Нагадаємо, 16 травня речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин заявив, що окупанти не полишають спроб зайняти більш вигідні позиції для подальшого просування вглиб Харківської області. Водночас українським військовим вдалось частково стабілізувати ситуацію на даному відтинку фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2024 12:44