Фото: Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка

У Полтаві сталося масове отруєння студентів: влада повідомила деталі

У Полтаві масово отруїлися студенти юридичного інституту. 27 людей з отруєнням госпіталізували до лікарні у ніч з 5 на 6 грудня

Про це у своєму Telegram-каналі написав начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін. 

За його словами, це студенти Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, які, ймовірно, харчувалися в їдальні Полтавської політехніки імені Юрія Кондратюка.

"Зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції. Причини інциденту нині встановлюють. Створена профільна комісія, на місцях працюють фахівці Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб і поліція. Розпочато епідеміологічне розслідування. Також перевіряють їдальню. Більше деталей згодом", — написав Філіп Пронін.

Нагадаємо, в Одесі поліція розслідувала кримінальне провадження через масове отруєння курсантів місцевих навчальних закладів. Понад шість десятків студентів потрапили у лікарню 17 листопада. Зазначається, що правоохоронців про інцидент повідомили медики. Отруєння курсантів нібито сталося у двох одеських навчальних закладах.

Раніше у Львівській області внаслідок отруєння грибами померла 37-річна мешканка Червоноградщини. Лікарі боролися за життя жінки сім діб. Зазначається, що сама жінка під час звернення по меддопомогу розповіла, що гриби збирали у лісосмузі Червоноградського району. Вживала, з її слів, смажені парасольки, однак медики припускають, що це могла бути бліда поганка. Симптоми отруєння з’явилися на другий день після споживання грибів. Зокрема, у жінки спостерігалася нудота, блювота, біль в животі, діарея та загальна слабість. Тоді жінку госпіталізували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.12.2023 10:26