Фото: poltava-name.com

У Полтаві викинули на вулицю понад 1000 кажанів: червонокнижних тварин врятували (фото)

В Україні випустили на холоді десятки кажанів, які занесені в Червону книгу. Тварин викинули з вікна багатоповерхівки в лютий мороз.

Про це повідомило волонтерське співтовариство Ukrainian Bat Rehabilitation Cent

Відомо, що ввечері 10 січня понад 1000 рудих вечірниць, які зимувати за обшивкою балкона багатоповерхівки люди просто викинули на сніг та мороз з восьмого поверху. У цей день на дворі було -6°C.

Так, прохожі повідомили волонтерів з Полтави і вони оперативно взялись рятувати всіх тварин, які опинилися на снігу. 

"Наша команда була на місті трагедії за кілька годин, забрала кажанів у волонтерів та вже в останні хвилини перед комендантською годиною приїхала до нашого офісу у Харкові. Впродовж всієї ночі ми майже повним складом Українського центру реабілітації рукокрилих оглядали та напували врятованих кажанів", — йдеться у повідомленні.

Волонтери вимірювали вагу тіла та сортували живих рукокрилих, від тих, що вже на жаль загинули через мороз. Уважно перевіряли стан живих тварин на наявність травм та пошкоджень.

"Нажаль результати виявилися не втішними, понад 600 загиблих", — додали волонтери.

Також серед 1000 живих доволі значна кількість травмованих. У тварин були не рухливі задні кінцівки та поламані крила. Також волонтери додали, що більшість з них не мають шансів вижити.

"Це найчисельніша колонія кажанів, яку нам коли-небудь доводилось рятувати!" — зазначили в співтоваристві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через неналежні умови утримання мавп в контактному зоопарку Києва "Звірополіс" зоозахисники звернулися до поліції. Тварини утримуються у скляному боксі серед декорацій та не мають доступу до води.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.01.2024 14:59