Фото: сайт "Звірополіс"

У київському зоопарку мавпи живуть у скляному боксі без доступу до води: зоозахисники звернулися до поліції

Через неналежні умови утримання мавп в контактному зоопарку Києва "Звірополіс" зоозахисники звернулися до поліції. Тварини утримуються у скляному боксі серед декорацій та не мають доступу до води.

Про це повідомляє гуманістичний рух порятунку тварин UAnimals. В організації наголошують, що мавп оточують лише штучні канати та суха деревина. Крім того, за словами зоозахисників, коли відвідувачі зоопарку проводять відео чи фотографування, мавпам ніде сховатися від спалахів.

"Про те, що тварин тримають у жахливих умовах, ми дізналися від відвідувачів. UAnimals подала заяву до поліції з вимогами перевірити умови утримання екзотичних тварин у "Звірополісі", законність їх придбання та утримання", — йдеться у повідомленні організації. 

У русі UAnimals нагадали, що диким тваринам не місце у контактних зоопарках, де вони страждають від неналежних умов утримання та неволі.

Нагадаємо, окупаційна адміністрація біосферного заповідника "Асканія-Нова", який розташований на Херсонщині, незаконно вивезла червонокнижних тварин до Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.01.2024 16:41