Фото: ілюстраційне. Джерело: Ярослав Кубальський / Agencja Wyborcza.pl

У Польщі на заводі з виробництва зброї стався вибух: одна людина загинула

У Польщі на заводі Mesko, який виробляє зброю, стався вибух. На місці загинув 59-річний працівник, ще одного госпіталізовано.

Як повідомляє видання Onet, після вибуху на заводі у місті Скаржисько-Каменна спалахнула пожежа на складі ракетного палива. Наразі пожежу вже ліквідували. 

Речник районного управління поліції Ярослав Гвуздзь заявив, що близько 11 години дня за місцевим часом правоохоронці отримали повідомлення про пожежу на заводі Mesko в Скаржисько-Кам'янці. Правоохоронці, які виїхали на місце події, встановили, що вогнем охоплено склад, де зберігалося паливо. Також інформацію стосовно вибуху на заводі підтвердила генеральний директор заводу Ельжбета Шренявська. Вона зазначила, що вибух стався на складі ракетного палива. 

Відомо, що на місці події працювали правоохоронці під керівництвом прокуратури. Для розслідування інциденту на заводі створено дві комісії. Варто наголосити, що підприємство було введене в експлуатацію кілька років тому.

"Правління Polska Grupa Zbrojeniowa SA та Правління Mesko SA висловлюють глибоке співчуття родині загиблого, а також підтримку родині постраждалого працівника. Сім'ям загиблого працівника та постраждалій особі надано допомогу. Вони також можуть розраховувати на допомогу інших співробітників компанії. Для всієї Польської групи озброєнь це величезна трагедія. У Mesko розпочала роботу спеціальна комісія для розслідування обставин інциденту", — зазначили у компанії. 

Нагадаємо, у ніч на 7 червня Польщі разом із союзниками довелось підняти військові літаки у повітря через ракетну атаку Російської Федерації на Україну. У польських збройних силах також нагадали, що остання активність російської авіації, під час якої завдано ударів на Заході України, була зафіксована в ніч з 31 травня на 1 червня цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.06.2024 16:10