Фото ілюстративне. Джерело: rmf24.pl

У Польщі змінять правила захисту українців: врахують ситуацію з військовозобов'язаними

Польський уряд планує врегулювати формальності, пов'язані з перебуванням на території країни українських чоловіків призовного віку. Відповідні норми внесуть у нову редакцію закону про допомогу громадянам України.

Про це повідомив rmf24 з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ і адміністрації Польщі Марціна Кервінського.

Тимчасовий захист у Польщі для українських громадян діє до 30 червня 2024 року. З 1 липня правила перебування українців планують змінити. Нову редакцію закону уряд готується подати на засіданні у вівторок.

Міністра внутрішніх справ і адміністрації Польщі Марціна Кервінського запитали про ситуацію з обмеженням послуг в українських консульствах для чоловіків призовного віку, бо для багатьох це може означати проблеми з документами.

"За декілька днів ми подамо нову редакцію цього закону, де врегулюємо ці питання", — відповів минулого тижня очільник відомства.

Рішення щодо поточної ситуації розробляє заступник міністра Мацей Дущик. Також польський міністр зазначив, що Польща не розкриває дані про біженців, які перебувають у Польщі, в тому числі не передає їх українській стороні. Водночас чиновник сказав, що ті, хто не матимуть паспортів, отримуватимуть тимчасовий захист.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляв: у Польщі вважають, що Україна повинна проявити ініціативу щодо повернення чоловіків призовного віку з-за кордону. А нововведення щодо обмеження консульських послуг назвали "цікавим".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.04.2024 08:54