Фото: "Європейська правда"

У Польщі знята з виборів кандидатка перепросила у Путіна, якого назвала воєнним злочинцем

Політикиня Малгожату Зих, яку Польська селянська партія зняла з виборів, попросила вибачення у президента РФ Володимира Путіна за те, що назвала його воєнним злочинцем.

Про це повідомляє Polsat News.

Зазначається, що днями Малгожату Зих виступила з окремою заявою, де наголосила, що однозначно засуджує "брутальну агресію Росії проти України", і назвала російського диктатора воєнним злочинцем.

Проте згодом, у коментарі журналістам уникнула відповіді на питання, чи вважає Путіна військовим злочинцем і зазначила, що "не знайома з великою політикою". Після таких заяви політикині у пресі лідер ПСП Владислав Косіняк-Камиш заявив: якщо від Зих не буде чіткої заяви про засудження дій президента Росії, "вона не буде нашим кандидатом". А вже 1 вересня польська опозиція зняла з виборів Зих.

Вже в суботу, 2 вересня, Зих попросила вибачення у президента РФ Путіна за те, що назвала його воєнним злочинцем. Відповідну заяву вона розмістила у сомережах.

"Не відповідає цінностям демократичної правової держави та християнським цінностям називати президента Росії Владіміра Путіна "воєнним злочинцем", оскільки досі немає вироку Міжнародного кримінального суду, перед яким він звинувачується у незаконному вивезенні дітей з окупованих територій України до Росії", — написала вона.

Зих додала, що засуджувати людину має право лише Бог.

"Також не можна засуджувати іншу людину, бо це може зробити тільки Бог. Кожна людина, поки вона жива, має право на навернення і спасіння. Тому, щоб мати чисте сумління, я прошу вибачення у президента Росії Владіміра Путіна за те, що назвала його у своїй заяві від 30 серпня цього року "воєнним злочинцем", — додала вона.

Додамо, 28 серпня Маріуш Камінський заявив, що Польща та країни Балтії можуть повністю закриють свої кордони з Білоруссю. Влада чотирьох держав очікує можливих інцидентів, в тому числі й збройного характеру, через присутність найманців приватної військової групи "Вагнера" у сусідній країні.

Додамо, раніше стало відомо, що до кінця поточного року Польща побудує на кордоні з Білоруссю нову військову частину. Там планується створити саперний батальйон. Влада країни вважає, що новий батальйон потрібен для зміцнення східної стіни та забезпечення так званого Сувальського перешийка через географічні умови, рельєф місцевості та стратегічне розташування шляхів сполучення. До його складу увійде 15 Гіжицька механізована бригада. Вона ж належить до 16-ї Поморської механізованої дивізії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.09.2023 20:24