Фото: Pixabay

У понеділок в Україні різко походнішає: де очікується сніг

На початку цього тижня погода в Україні різко погіршиться. У понеділок, 20 листопада, одразу у західних, східних, більшості центральних та південних областях очікується сніг, подекуди з дощем, на дорогах місцями ожеледиця.

Про це свідчить прогноз погоди і карта від Українського гідрометеорологічного центру. На решті території України обійдеться без істотних опадів.

Температура вночі очікується від -1...-6°С, вдень від -3°С до +2°С. На Закарпатті, Прикарпатті, Півдні та південному сході країни вночі близько 0°С, вдень +2...+7°С. По всій Україні буде хмарно з проясненнями.

"У західних, східних, більшості центральних та південних областей сніг, подекуди з дощем, на дорогах місцями ожеледиця; на решті території без істотних опадів", — йдеться у повідомленні Укргідрометцентру.

Укргідрометцентр

Мапа Укргідрометцентру

Народний синоптик Наталка Діденко також прогнозує на Сході та Заході України дощ та мокрий сніг. Водночас на решті території, за її словами, без істотних опадів. 

Також вона прокоментувала сніг в Одесі: "Тут захвилювалися через сніг в Одесі. Але, по-перше, перший сніг ніколи довго не лежить, а по-друге, хіба це не красиво".

Синоптикиня закликала українців бути обережними як на дорогах, так і на тротуарах, оскільки очікується ожеледиця.

"Вже значно уважніше дивіться під ноги і під колеса — мокрі дороги з тротуарами і навіть подекуди з ожеледицею (ох)) можуть стати причиною небажаних зіткнень. Побережіться", — додала вона.

У Києві в понеділок буде холодно, проте без опадів.

"Пуховики та шапки необхідні — вночі 1-3 морозу, вдень близько нуля", — пише Діденко.

Середина цього тижня буде ще холоднішою, попереджає вона.

"Щодо дощів та снігів — уважно стежимо за щоденними прогнозами погоди. Не мерзніть, обкладайтеся теплими котами, прийміть будь-яку погоду до душі, допомагайте нашим захисникам, усім потрібної Погоди", — додала синоптикиня.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, погода у листопаді 2023-го буде теплішою, ніж у попередні роки, а опади — помірними. Середня місячна температура передбачається +2...+7°C, а місячна кількість опадів очікується 34-65 мм, в горах Криму та місцями в Карпатах до 100 мм, що також відповідає нормі. Проте у північно-східних областях — 28-32 мм, що дещо менше за норму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.11.2023 05:20