Фото: AiTelly

У Повітряних силах повідомили, скільки "шахедів" вдалось збити під час нічної атаки

Уночі 2 серпня Росія завдала чергової атаки дронами по території України. Ворог вкотре використав ударні безпілотники Shahed-136/131.

Деталі про нічний обстріл повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

"Пуски "шахедів" здійснювались із трьох напрямків — Курськ, Приморсько-Ахтарськ (РФ), Чауда (Крим)", — йдеться у повідомленні.

Військові додають, що вдалось знищити більшість запущених "шахедів". Зокрема, 23 ударних БпЛА Сили оборони ліквідували Київщині та Одещині. 

атака дронами 2 серпня

Інфографіка: Повітряні Сили ЗСУ

"На жаль, частина запущених ворогом дронів уразила портову інфраструктуру в Одеській області", — зазначили у Повітряних силах.

Нічна атака 2 серпня: що відомо

У ніч на середу, 2 серпня, російські загарбники атакували ударними безпілотниками південь Одеської області. Внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено промислову інфраструктуру. Після ворожих ударів на об'єктах портової та промислової інфраструктури регіону виникли пожежі, пошкоджено елеватор. На місці працюють всі відповідні служби. Інформації про постраждалих станом на ранок не надходило.

Також Росія атакувала дронами-камікадзе Київ. Групи безпілотників заходили у повітряний простір столиці одночасно із кількох напрямків — усього було близько десять БпЛА типу Shahed. Сили протиповітряної оборони України знищили всі повітряні, які Росія випустила по Києву, однак їхні уламки спричинили пошкодження. Зокрема, їх зафіксовано у Солом’янському районі міста. Пошкоджено фасад адміністративної будівлі з дев'ятого по одинадцятий поверх. На місці обстрілу рятувальники обстежили пошкоджену будівлю. Пожежі не виникло. Постраждалих немає.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відреагував на нічну атаку дронами. Він повідомив, що більшість пошкоджень зафіксували на Півдні і наголосив, що коли мішенню стають порти та елеватори, то це стає загрозою для всього континенту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2023 09:36