Фото: сайт Президента

Нічний обстріл дронами: Зеленський повідомив, де найсуттєвіші пошкодження

Президент України Володимир Зеленський відреагував на атаку росіян по території України у ніч на 2 серпня. Він зазначив, що удари країни-агресора є загрозою усьому світу.

Звернення глава держави опублікував у Telegram-каналі.

"Чергова ніч війни, чергова ніч роботи нашої героїчної ППО. Захищаємося на максимумі наявних сил. Збито багато "шахедів". На щастя, обійшлося без жертв", — написав Зеленський.

За його словами, є пошкодження, найсуттєвіші — на Півдні країни. 

"Російські терористи знову били по портах, по зерну, по глобальній продовольчій безпеці. Усі наші оперативні служби спрацювали ефективно. Світ має реагувати. Коли мішенню є цивільні порти, коли терористи свідомо руйнують навіть елеватори – це загроза всім на всіх континентах", —  йдеться у повідомленні.

Президент додав, що Росію можна і треба зупинити.

Нічна атака 2 серпня: що відомо

У ніч на середу, 2 серпня, російські загарбники атакували ударними безпілотниками південь Одеської області. Внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено промислову інфраструктуру. Після ворожих ударів на об'єктах портової та промислової інфраструктури регіону виникли пожежі, пошкоджено елеватор. На місці працюють всі відповідні служби. Інформації про постраждалих станом на ранок не надходило.

Також Росія атакувала дронами-камікадзе Київ. Групи безпілотників заходили у повітряний простір столиці одночасно із кількох напрямків — усього було близько десять БпЛА типу Shahed. Сили протиповітряної оборони України знищили всі повітряні, які Росія випустила по Києву, однак їхні уламки спричинили пошкодження. Зокрема, їх зафіксовано у Солом’янському районі міста. Пошкоджено фасад адміністративної будівлі з дев'ятого по одинадцятий поверх. На місці обстрілу рятувальники обстежили пошкоджену будівлю. Пожежі не виникло. Постраждалих немає.

Нагадаємо, у ніч на 1 серпня російські окупанти обстріляли дронами Харків. Удари прийшлися по Салтівському та Шевченківському районах — рашисти влучили гуртожиток і у спортивний об'єкт. Поранено чоловіка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2023 09:17