Фото: Wikimedia Commons / Edited

У Києві та на Одещині пролунали вибухи: зафіксовано падіння уламків БпЛА (оновлено)

У Києві та в Одеській області вночі 2 серпня чутно вибухи. Місцева влада повідомляє про роботу протиповітряної оборони й закликає мешканців перебувати в укриттях.

Атака БпЛА на столицю

Після 02:20 стало відомо, що ворожі "шахеди" рухаються у напрямку Києва з південно-західного та північного напрямків. Тоді ж у столиці оголосили повітряну тривогу. Близько третьої ночі місцеві мешканці чули звуки вибухів — влада поінформувала про роботу ППО.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що попередньо зафіксовано падіння уламків БпЛА в Соломʼянському районі Києва. На місце їдуть екстрені служби.

Оновлено 03:13. Пізніше Кличко додав, що у Солом’янському районі є пошкодження нежитлового приміщення, а у Святошинському — після падіння уламків БпЛА горить дерево.

Також Кличко повідомив про вибух у Голосіївському районі. Інформація уточнюється.

Оновлено 03:44. Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що у Голосіївському районі Києва частини дрона впали на дитячий майданчик. В іншому місці району відбулося загоряння нежитлового приміщення.

Обстріл Одещини

Після 02:30 стало відомо, що на південь Одещини рухається група "шахедів". За даними Повітряних сил, вони заходять вздовж гирла Дунаю.

Голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер підтвердив, що ворог продовжує атакувати південь Одеської області ударними БпЛА й закликав мешканців перебувати в укриттях. У мережі повідомляли про роботу ППО.

Нагадаємо, у ніч на 1 серпня російські окупанти обстріляли дронами Харків. Удари прийшлися по Салтівському та Шевченківському районах — рашисти влучили гуртожиток і у спортивний об'єкт. Поранено чоловіка.

Вночі 27 липня росіяни атакували Хмельниччину "шахедами". Усі дрони вдалося збити. Пізніше речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, що саме на Старокостянтинів окупанти спрямовували більшість "шахедів" упродовж двох днів. Ворог намагається завдати удару по військовому аеродромі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2023 02:57