Фото: Telegram Наєва

ЗСУ посилюють протиповітряну оборону на Півночі країни: яка область у пріоритеті

Українська система протиповітряної оборони певною мірою залежить від міжнародної воєнно-технічної допомоги. Сили оборони підвищують рівень захищеності об’єктів критичної інфраструктури в межах тих ресурсів, які отримують від союзників.

Таку заяву зробив командувач Об'єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За словами військового, на даний час поступово відбувається посилення протиповітряної оборони на Сумському напрямку. 

"Зокрема ми додатково залучили кілька вогневих груп, які озброєні великокаліберними кулеметами з коліматорними та тепловізійними прицільними комплексами, аби працювати по повітряних цілях, зокрема, і вночі. Групи також устатковані прожекторними установками.  Перебуваючи на одній з вогневих позицій, особисто спостерігав роботу екіпажів цих мобільних вогневих груп під час нападу ворожих безпілотників", — йдеться у повідомленні.

Наєв також наголосив, що для повноцінного захисту українського неба необхідна додаткова допомога від західних партнерів.

Нагадаємо, раніше Сергій Наєв заявив, що Російська Федерація не полишає спроб знайти слабкі місця в українській обороні безпосередньо на Чернігівському та Сумському напрямках. У прикордонні фіксується проникнення диверсійно-розвідувальних груп, але всі спроби були невдалими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.07.2023 15:41