Фото: "АрміяInform"

У Повітряних силах пояснили, чому іранські дрони долетіли до Львова

Україні не вистачає засобів протиповітряної оборони, щоб захистити усю територію від російських атак. Саме тому дрони Shahed-136/131 вночі 20 червня долетіли до Львова.

Про це речник командування Повітряних Сил України ЗСУ Юрій Ігнат сказав в ефірі "Радіо Свобода". Він зазначив, що територія України дуже велика і покрити усі напрямки тими зенітно-ракетними комплексами — великого та середнього радіусу дії — неможливо.

"Сьогодні ППО розміщене там, де це найбільш потрібно, захищаючи великі міста, інфраструктурні об’єкти, об’єкти атомної енергетики і лінію фронту. Не вистачає банально засобів ППО, і це ще м’яко кажучи, для того, щоб покрити Україну ковпаком, як це зробила держава Ізраїль", — сказав Ігнат.

Нагадаємо, вночі 20 червня ворог завдав удару іранськими баражуючими боєприпасами Shahed-136/131 по військових та інфраструктурних об’єктах України. Пуски здійснювались з Брянської області та східного узбережжя Азовського моря. У Львові поцілили у критично важливий об‘єкт.

Також цієї ж ночі російські загарбники обстріляли Запоріжжя. Цілями рашистів стали комунікації, майно й техніка сільськогосподарського та фермерського господарства, а також популярне місце відпочинку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2023 10:45