Фото: АрміяInform

У Повітряних силах пояснили, що потрібно Україні для боротьби з російськими ракетами та дронами

На сьогодні Україна не має змоги самостійно боротися з російськими ракетами та дронами, якими країна-агресорка інтенсивно тероризує мирні міста. Тому Збройним силам України необхідно розвивати напрямок "довгої руки".

Про це повідомив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Тобто знищувати засоби нападу окупантів безпосередньо там, звідки їх по нас випускають", — пояснив Ігнат.

Посадовець зауважив, що наразі вже будь-яка точка в Криму досяжна для ураження, тому "нам потрібні засоби, щоб знищувати безпілотники, ЗРК чи кораблі Чорноморського флоту РФ".

"Це буде значно ефективніше. І для цього нам потрібна далекобійна зброя, це системи ATACMS, винищувачі F-16, які допоможуть Україні знищувати російські берегові ракетні комплекси та кораблі, що перебувають у портах", — наголосив він.

Водночас Ігнат зазначив, що Україна має певні досягнення й у тактиці радіоелектронної боротьби з повітряними цілями. Зокрема, у ЗСУ є й антидронові рушниці, і потужні станції, здатні працювати на великих відстанях, щоб не застосовувати зенітне озброєння чи винищувачі для знешкодження дронів.

"На жаль, окупанти пішли далеко вперед у цьому питанні… Не обов’язково безпілотник збивати зенітними ракетами чи гарматами, можна просто його змусити упасти, сісти, перехопити засобами РЕБ. Росія має потужні станції, які, власне, і перешкоджають наших Сил оборони", — пояснив він.

Нагадаємо, раніше Юрій Ігнат заявляв, що енергетична інфраструктура України може знову бути у небезпеці. Армія Російської Федерації не відмовиться від намірів завдавати ударів по цих об'єктах.

Водночас, на думку керівниці об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталії Гуменюк, Росія наразі має у запасі понад сотню ракет Х-22, які протиповітряна оборона Україн не може збивати.  

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 24.07.2023 13:30