Скільки Росія має ракет Х-22, які українська ППО не може збити: дані військових

Наразі країна-агресорка має у запасі понад сотню ракет Х-22, які протиповітряна оборона Україн не може збивати.  

Про це розповіла керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Гуменюк зауважила, що від початку повномасштабного вторгнення росіяни використали великі запаси ракет. Проте на складах країни-агресорки ще залишаються снаряди для ракетного терору України.

"Зараз наскільки мені відомо, мова йде про понад сотню таких ракет", — зазначила вона.

Водночас Гуменюк наголосила, що окупанти намагаються модернізувати старі ракет Х-22. Через це вони інколи самоліквідуються в повітрі.

"Х-22 дещо застарілі, тому вони намагаються їх модернізувати, щоб вони були не такими не влучними, але все ж таки були досить вбивчими. Тому, маючи великий запас Х-22 вони намагаються їх покращити, бо спостерігається їх несхід або самоліквідування в повітрі",  зазначила Гуменюк.  

Нагадаємо, вночі 23 липня російські загарбники завдали масованого ракетного удару по Одесі. Під час атаки ворог використав п'ять видів ракет. Силами протиповітряної оборони значну частину ракет було знищено. 

Внаслідок ворожої атаки знищено Спасо-Преображенський кафедральний собор. Російська ракета влучила прямо в центральний вівтар. Відтак, частково зруйновано будівлю собору, перекриття трьох нижніх поверхів, значно пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони, повністю знищено службові приміщення нижньої частини собору.

Зауважимо, в ООН засудили ракетний удар по історичному центру Одеси. Щоправда, не згадали, що відповідальність лежить на Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 24.07.2023 10:25