Фото: Вікіпедія

У Повітряних силах розповіли, на якому етапі проходить навчання українських пілотів на F-16

Українські пілоти, які навчалися у Великій Британії, зараз відправлені у Францію. Тут вони проходитимуть наступний етап підготовки до опанування винищувачів F-16.

Таку заяву зробив речник командування Повітряних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Він зазначив, що зараз постійно триває навчання в країнах, які допомагають навчати українських пілотів. Хоча навчальний центр F-16 організовано на території Румунії, але найбільші майданчики для підготовки розташовані у Британії, Франції та США.

Євлаш додав, що українські пілоти, яких відправляли до Британії, перемістилися до Франції. Тут вони продовжують свій шлях до наступного курсу: навчання на легкомоторних літаках. Речник Повітряних сил наголосив, що це "перехідний період до того, як вони сядуть на F-16".

"І надалі вже після завершення проміжного цього етапу вони перейдуть до відпрацювання тих вправ, які очікуватимуть їх тут в Україні вже на F-16", — зазначив він.

На запитання щодо того, скільки саме українських пілотів проходять ці навчання, він зауважив, що це конфіденційна інформація, яку не повинен знати ворог.

"Однак, я можу сказати, що всі слоти, які нам виділили наші країни-партнери, — вони всі заповнені абсолютно. Цей процес не закінчується", — підкреслив Євлаш.

До того ж він додав, що окрім пілотів навчання проходять інженери, які обслуговуватимуть ці літаки.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі заявив, що під час навчань українських пілотів на F-16 виникають певні складнощі. Однак ці винищувачі дуже важливі для України та допоможуть військовим у боях проти російських агресорів.

Раніше повідомлялось, що Норвегія готова передати Україні 22 американські винищувачі. Більша частина з них перебуває у придатному до використання стані. Однак не всі літаки готові до використання прямо зараз.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2024 16:23