Головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі. Джерело: "Голос Америки"

Генерал НАТО назвав найбільші проблеми під час навчань українських пілотів на F-16

Під час навчань українських пілотів на F-16 виникають певні складнощі. Однак ці винищувачі дуже важливі для України та допоможуть військовим у боях проти російських агресорів.

Про це заявив головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі, якого цитує "Голос Америки". Він зауважив, що українським пілотам нелегко перейти з літаків радянського типу на винищувачі четвертого покоління.

"Особливо складно перейти від старих літаків радянської епохи, якими літали українці, які вони обслуговували та підтримували, складно перейти від цього до сучасного літака четвертого покоління, такого як F-16. Ми працюємо над цим разом із ними, працює ціла коаліція країн. Врешті, для них це надзвичайно цінна річ”, — наголосив американський генерал.

Серед найбільших складнощів під час тренувань українців на F-16 Каволі також назвав знання англійської мови.

"Якщо всі посібники, всі інструкції та всі кнопки написані англійською мовою, ви принаймні повинні знати на належному рівні англійську для цього. До речі, це також міжнародна мова польотів. Тому просто необхідно мати певний рівень володіння мовою. Це перший крок", — запевнив він.

За словами американського генерала, інша проблема пов’язана з відсутністю належної базової підготовки в деяких українських льотчиків. У такому разі спершу мають пройти її, після чого вже опановувати F-16. Також Каволі наголосив на тому, що в України не вистачає військових авіаторів.

"Обмежувальним фактором щодо кількості, яку ми зараз готуємо, є наявність українських пілотів. Українці ретельно прорахували, скільки пілотів вони можуть відправити та при цьому підтримувати належний рівень бойової активності всередині України. І це те, що визначає фактичний розмір підготовки або кількість пілотів у робочому конвеєрі", — підсумував командувач сил НАТО в Європі.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив в інтерв'ю виданню Bild, що постачання літаків F-16 є одним із прикладів значної військової підтримки України з боку союзників по НАТО. Винищувачі лише розширять можливості України, але кардинально змінити ситуацію на полі бою повинні українські військові.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2024 23:13