Фото: Офіс президента України / ілюстративне

У Празі стартував другий парламентський саміт Кримської платформи (ТРАНСЛЯЦІЯ)

У вівторок, 24 жовтня, у Празі стартував другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи. Він проходить на запрошення голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука та спікера Палати представників Чеської Республіки Маркети Пекарової Адамової.

Мета платформи — підтвердити міжнародну підтримку України та привернути увагу світової спільноти до ситуації на Кримському півострові, який був анексований Росією в порушення міжнародного права у 2014 році.

Саміт відкривають голови обох палат чеського парламенту — Палати представників і Сенату, — а також голова Верховної Ради України, після чого президент України Володимир Зеленський звернеться до асамблеї з відеозверненням.

З делегатами також зустрінуться президент Чехії Петр Павел і прем'єр-міністр Петр Фіала.

Нагадаємо, на саміті Кримської платформи у серпні цього року виступив президент Володимир Зеленський. Він анонсував потужний економічний розвиток Криму після деокупації. За словами гаранта, працювати в деокупованому Криму вже готові міжнародні готелі, авіакомпанії, банківські бізнеси, IT-компанії, промислові компанії, енергетичні компанії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.10.2023 10:37