Дональд Туск. Джерело: польські ЗМІ

У приміщенні, де мало відбутися виїзне засідання польського уряду, виявили "прослушку"

У вівторок, 7 травня, у приміщенні, де мало відбутися виїзне засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби виявили "прослушку". Урядовці мали зустрітися у Катовіце.

Про це повідомив речник міністра-координатора спецслужб Яцек Добжинський.

"Служба державної охорони у співпраці з Агентством внутрішньої безпеки виявила та демонтувала пристрої, які могли бути використані для прослуховування, у приміщенні, де сьогодні має відбутися засідання Ради міністрів у Катовіце", — написав він у мережі Х.

Скріншот сторінки Яцека Добжинського у мережі Х

Скріншот сторінки Яцека Добжинського у мережі Х

Речник командувача польської Служби захисту держави Богуслав Пьорковський у коментарі виданню RMF24 заявив, що пристрої для прослуховування знайшли під час планової перевірки приміщення перед засіданням Ради міністрів відповідно до протоколів безпеки. Після виявлення "прослушки" правоохоронці сповістили співробітників Агентства внутрішньої безпеки. 

Керівник канцелярії прем'єр-міністра Ян Грабець запевнив, що знахідка не вплине на засідання і уряд працюватиме у звичному режимі.

"Ми довіряємо службам, що заклад пройшов належну перевірку. На жаль, ми маємо враховувати, що є суб’єкти, які зацікавлені в порушенні таємниці засідань уряду. Чекаємо інформації від служб", — зазначив він.

Вказується, що міністри на чолі з польським прем’єр-міністром Дональдом Туском прибули в Катовіце, оскільки там триває Європейський економічний конгрес. У конгресі бере участь низка польських урядовців, а також європейських політиків. Серед гостей економічного конгресу є президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, 24 жовтня минулого року Польщі після перевірок в автомобілі канцелярії президента Анджея Дуди знайшли датчик стеження. Він був прикріплений до авто протягом кількох місяців, тобто навіть під час поїздок до України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.05.2024 14:59