Фото: росЗМІ

У Путіна погрозами відреагували на передачу Україні далекобійних ракет Storm Shadow

У Кремлі відреагували на поставки Великою Британією Україні далекобійних ракет Storm Shadow. У РФ обіцяють шукати адекватну відповідь.

Про це повідомляє пропагандистське інформагентство "РИА "Новости".

Після отримання Storm Shadow ЗСУ зможуть взяти під вогневий контроль Керченський міст. У Кремлі негативно сприймають передачу такого озброєння Україні.

"Вельми негативно. Це вимагатиме адекватної відповіді і від наших військових, які, природно, з військового погляду ухвалюватимуть відповідні рішення", — заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Що відомо про Storm Shadow

Крилата ракета великої дальності спільно розроблена Великобританією та Францією, яка зазвичай запускається з повітря. Дальність стрільби становить понад 250 кілометрів. Висота польоту становить 30-40 метрів, а швидкість — близько 1 тис. км/год. Перші випробування, які увінчалися успіхом, відбулися у 2000 році у Франції.

Характеристики ракети Storm Shadow

Інфографіка: "Новое время"

Ідея передачі ракет виникла восени 2022 року, коли заявили про можливість їх адаптації до літаків пострадянського типу, зокрема до Су-25. Для того, щоб ракета уразила ціль, її треба підняти в повітря і направити в напрямку цілі, решту вона зробить сама.

Нагадаємо, крилата ракета великої дальності Storm Shadow дозволить Збройним силам України відкинути російські війська на значну територію. Її зручність полягає в тому, що вона адаптована до радянських літаків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 11.05.2023 18:57