Фото: РІА новини

У Путіна вимагають "злити" Пригожина через критику Шойгу, — WSJ

У власника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина серйозні проблеми. У Кремлі вимагають від президента Росії Володимира Путіна покарати найманця через критику міністра оборони Сергія Шойгу

Про це пише The Wall Street Journal.

Як зазначають журналісти, якщо "вагнерівцям" вдасться взяти Бахмут, то Євген Пригожин знову матиме перевагу над армією Шойгу.

"Якщо Пригожин зазнає невдачі після 7 місяців боїв, які коштували ПВК "Вагнер" десятків тисяч бійців, це може поставити під питання боєздатність солдатів угруповання та підлити олії у вогонь його ворогам у політичній та військовій еліті. Позиції Пригожина ще більше будуть підірвані", — зазначили експерти.

В адміністрації президента РФ кажуть, що Путін вже прийняв рішення щодо Пригожина, переконують журналісти.

"Вони вирішили, що Пригожин становить занадто велику загрозу і вирішили, що настав час придушити його. З січня в російських ЗМІ став рідше згадуватися Пригожин і його бійці після наказу з Кремля", — пояснив ситуацію колишній агент російської розвідки зі зв'язками в Кремлі.

Пригожин вважав, що перетворився на авторитета, який може протистояти Кремлю. Але насправді критика військового керівництва усіх почала злити. Колишній офіцер ВПС Росії Гліб Ірисов зазначає, що Євген Пригожин втратив союзників у Міністерстві оборони, зокрема заступника голови Генштабу ЗС РФ Олексія Кіма, який часто літав з "вагнерівцями" до Лівії.

Нагадаємо, власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин зробив заяву про "президентські амбіції". Російський найманець зібрався балотуватися в президенти України у 2024 році.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.03.2023 18:44