Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У ПВК "Вагнера" виникли серйозні проблеми: подробиці від британської розвідки

У приватної воєнної компанії "Вагнера" виникли серйозні проблеми з фінансуванням. Керівництво терористичної організації намагається економити на заробітній платі своїм найманцям через фінансовий тиск.

Про це у Twitter повідомляє Міноборони Британії.

"Група Вагнера, ймовірно, рухається до процесу скорочення та реконфігурації, головним чином для того, щоб заощадити на витратах на заробітну плату персоналу в період фінансового тиску", — йдеться у повідомленні.

Також у міноборони Британії наголосили, що після невдалого заколоту в червні 2023 року РФ діяла проти інших бізнес-інтересів власника "Вагнера" Євгенія Пригожина. Існує реальна можливість, що Кремль більше не фінансує групу.

"Якщо російська держава більше не платить "Вагнеру", то найбільш вірогідним платником є білоруська влада", — зробили висновки у британській розвідці.

Однак, зазначають британці, такі витрати є потенційно небажаним виснаженням скромних білоруських ресурсів.

Скріншот: британська розвідка

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни вважають, що група "Вагнера" продовжує зберігати присутність на об'єктах у Білорусі, і статус її відходу до Росії, за чутками, залишається незрозумілим. На супутникових знімках, зроблених 9 серпня, видно значну кількість машин у таборі найманців у білоруському селі Цель, і може навіть вказувати на те, що в період з 1 по 9 серпня на базу прибуло більше машин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2023 10:21