Фото: Pixabay

У п'ятницю дощі та грози накриють майже всю Україну (фото)

За прогнозом синоптиків, в Україні 26 травня зберігатиметься мінлива хмарність. Уночі місцями у південних, центральних та східних областях, а вдень по всій Україні пройдуть короткочасні дощі та грози.

Про це повідомили в прес-службі "Укргідрометцентру". 

Уночі та вранці на лівобережній частині країни подекуди буде туман. Вітер північний, 5-10 м/с.

Температура вночі становитиме +11...+16ºС, на узбережжі морів до +19ºС. Удень стовпчики термометрів зростуть до +21...+26ºС. У Карпатах уночі прогнозують +5...+10ºС, вдень — +13...18ºС.

"26-28 травня в Україні, крім Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької, східних, південно-східних областей та Криму, переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки",— попередили синоптики.

Погода 26 травня
​Фото: Укргідрометцентр

Якою буде погода у Києві

Уночі у столиці, як і у Київській області опадів не передбачається. Лише вдень місцями можливий невеликий короткочасний дощ із грозою. Вітер північний, 5-10 м/с.

Температура вночі становитиме +11...+16ºС, вдень — +21...+26ºС. У столиці України вночі буде від +13 до +15ºС, а вдень — від +24 до +26ºС.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища

Із 25 до 29 травня в Україні знову спостерігатиметься весняне водопілля. Оголошено ІІ рівень небезпеки — помаранчевий.

"Утримуватиметься затоплення заплавних територій, понижених ділянок в окремих населених пунктах: на Кременчуцькому, Кам'янському, Дніпровському та Каховському водосховищах у Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях", — написали в "Укргідрометцентрі".

Затоплення 26 травня
Фото: Укргідрометцентр

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, в Україні літо 2023 року прогнозують з рекордними температурами"Гарне літо" в Україну прийде з другої половини червня. Цього ж місяця в країні очікуються найсильніші дощі та грози. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.05.2023 19:20