Фото: МЗС

У Раді Європи почали готуватися до створення спецтрибуналу для Росії, — Кулеба

Комітет міністрів Ради Європи доручив генеральному секретареві Марії Пейчинович-Бурич почати підготовку потенційного проекту угоди між Україною та Радою Європи щодо створення спецтрибуналу.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Я вітаю сьогоднішнє рішення Комітету міністрів України зі спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії проти України, і я дякую всім його членам, які підтримали цей крок", — наголосив Кулеба.

За словами очільника МЗС України рішення Комітету міністрів Ради Європи також схвалює подальшу роботу над можливою додатковою угодою щодо фінансування такого трибуналу.

"Це важливий практичний крок до того, щоб трибунал запрацював. Кожен такий крок наближає нас до доказу того, що справедливість за злочин агресії проти України неминуча. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб повноцінно працюючий трибунал здійснював це правосуддя. Це критично не лише для всіх українців, які постраждали внаслідок російської агресії, а й для всіх народів, які прагнуть жити в мирному та безпечному світі", — додав Кулеба.

Нагадаємо, єврокомісар з юстиції Дідьє Рейндерс раніше заявляв, що з великою ймовірністю до кінця 2024 року буде створено спеціальний трибунал для російського диктатора Володимира Путіна та владної верхівки держави-агресора. Нідерланди запропонували провести спецтрибунал у Гаазі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.04.2024 20:38