Фото: Telegram-канал Shot

У Росії під час відпочинку на ставку втонув північнокорейський посадовець, — ЗМІ

Північнокорейський посадовець Кім Кум Чоль, який прибув до Росії з робочим візитом, потонув під час купання неподалік від Москви. 

Як повідомляє російський Telegram-канал Shot, 64-річний чоловік був очільником північнокорейської делегації. 

Зазначається, що Кім мешкав у посольстві КНДР. Через спеку іноземець пішов освіжитися і відпочити на пляж у Зеленограді, що неподалік від столиці країни-агресора, після чого зник. Шукати чоловіка почали після того, як його колеги забили на сполох, адже він кілька годин не виходив на зв'язок, а біля ставка на пляжі виявили лише речі Кіма. 

"Зниклого шукали кілька годин, але так і не знайшли, а вже наступного дня тіло корейця спливло на поверхню ставка, його вже впізнали", — йдеться у повідомленні. 

За даними Reuters, Кім Кум Чоль очолював військовий університет імені Кім Ір Сена. Північнокорейська елітна військова тренувальна делегація вирушила з візитом до Росії у понеділок, 8 липня, що стало першим військовим обміном між двома країнами після того, як їхні лідери підписали угоду про тіснішу військову співпрацю.

Нагадаємо, у червні видання The Guardian повідомляло, що 22-річний житель Північної Кореї був публічно страчений за перегляд і розповсюдження південнокорейських фільмів і музики. У такий спосіб Пхеньян бореться з "ворожою ідеологією".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.07.2024 11:12