Фото: соцмережі

У КНДР публічно стратили хлопця за серіали та музику південнокорейського гурту

22-річний житель Північної Кореї був публічно страчений за перегляд і розповсюдження південнокорейських фільмів і музики. У такий спосіб Пхеньян бореться з "ворожою ідеологією".

Про це йдеться в новій доповіді КНДР, яка наголошує на відчайдушних спробах Пхеньяна зупинити потік зовнішньої інформації та культури, пише The Guardian.

У справі, докладно описаній у "Доповіді про права людини в Північній Кореї за 2024 рік", опублікованій міністерством об'єднання Південної Кореї 27 червня, зібрано свідчення 649 північнокорейських перебіжчиків.

За словами неназваного перебіжчика, молодий чоловік з провінції Південний Хванхе був публічно страчений у 2022 році за прослуховування 70 південнокорейських пісень, перегляд трьох фільмів та їх поширення, що є порушенням північнокорейського закону, прийнятого у 2020 році як реакційна ідеологія.

Доповідь докладно описує масштабні зусилля влади Північної Кореї з контролю за зовнішніми потоками інформації, особливо націленими на молодь.

Заборона гурту K-pop є частиною кампанії захисту північнокорейців від "згубного" впливу західної культури, який почався за колишнього лідера Кім Чен Іра і посилився за його сина Кім Чен Іна.

У 2022 році Радіо "Вільна Азія", що фінансується урядом США, заявило, що режим веде боротьбу з "капіталістичною" модою та зачісками, націлюючись на вузькі джинси та футболки з іноземними словами, а також на пофарбоване або довге волосся.

Експерти кажуть, що просочування південнокорейської популярної культури в північнокорейське суспільство може створити загрозу ідеології, яка потребує абсолютної лояльності "непогрішної" династії Кімів, що править країною з моменту її заснування у 1948 році.

Нагадаємо, влада Північної Кореї звинуватила Сполучені Штати Америки та їхніх союзників у "посиленні військової напруги в регіоні" та пообіцяли захищати суверенітет, інтереси держави та мир у регіоні за допомогою наступальних дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.06.2024 10:15