Кім Чен Ин. Джерело: росЗМІ

"Захищатимуть свій сувернітет": у КНДР жорстко відреагували на військові навчання США та союзників

Влада Північної Кореї звинуватила Сполучені Штати Америки та їхніх союзників у "посиленні військової напруги в регіоні" та пообіцяли захищати суверенітет, інтереси держави та мир у регіоні за допомогою наступальних дій.

Відповідна заява була оприлюднена у соцмережі X KCNA, що є офіційним ЗМІ КНДР.

Там, зокрема попередили про наслідки "ворожих" для себе країн та зробили кілька гучних заяв:

  • "Ми рішуче засуджуємо США, Японію та Південну Корею за неодноразове проведення військових демонстрацій, направлених на КНДР і попереджаємо про фатальні наслідки, до яких це призведе".
     
  • "Міжнародна спільнота оцінює військові навчання за участі Японії, Південної Кореї та США як стратегічну спробу Штатів посилити військову напругу в регіоні, натиснути на Росію та оточити Китай".
     
  • "Нинішня ситуація вимагає від "незалежних" держав нарощування сили для захисту своєї безпеки та зміцнення співпраці з КНДР і створення союзу, який зможе придушити втручання ворожих (західних) сил".
     
  • "КНДР закликає до формування офіційного антизахідного альянсу по всій Азії".
     
  • "КНДР буде ретельно захищати суверенітет, інтереси держави та мир у регіоні за допомогою наступальних дій".

За даними ISW, військові будівельні й інженерні сили з Північної Кореї готові вирушити на окуповану територію України. Вони мають узяти участь у "відновлювальних роботах" у деяких районах Донецькій області.

 Нагадаємо, нещодавно речник Пентагона Пет Райдер заявив, що США стежитимуть за ймовірним відправленням північнокорейських військових для допомоги Росії у війні з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.06.2024 07:59